De beste drie FTP-software voor webdevelopers

Wanneer je met bijvoorbeeld HTML aan de slag gaat, kun je de code gewoon lokaal testen. Maar wanneer je met bijvoorbeeld PHP bezig bent, zul je de bestanden, normaal gesproken, eerst naar de server moeten uploaden. Dit is natuurlijk maar een kleine moeite, maar hoe sneller het proces ‘bewerken – uploaden’ gaat, hoe efficiënter je kunt werken. Hieronder volgen een aantal handige FTP-programma’s, die je kunnen helpen tijd, maar misschien ook ergernis van per ongeluk weggeklikte vensters, te besparen. Hieronder volgt de lijst in willekeurige volgorde.

Cyberduck

Cyberduck is zeer stabiel en heeft een simpel interface. Naast FTP worden onder andere SFTP, SSL, WebDAV en Google Docs ondersteund. Een paar handige, ingebouwde functies zijn Quick Look, Spotlight en Growl-notificaties. Cyberduck ondersteunt ook de Nederlandse taal. Een nadeel van Cyberduck is dat je niet direct, zonder bestanden te hoeven downloaden, een aanpassing kan maken. Daarnaast is er ook maar één mappenweergave mogelijk.

Website | Download (versie 3.5.1, gratis)

Flow

Flow ondersteunt onder andere FTP, SFTP, WebDAV en Mobile Me iDisk-servers. Een groot voordeel van Flow is, dat het de mappenstructuur in kolommen kan weergeven, net zoals in Finder. Daarnaast kun je bestanden direct vanuit Flow bewerken en opslaan, waardoor je bestanden niet iedere keer weer moet uploaden. Ook Flow heeft een Quick Look-functie. Een nadeel is dat het niet de meest stabiele browser/editor is, waar je natuurlijk wel geld voor neertelt. Maar er komen regelmatig updates uit, die dat moeten verhelpen.

Website | Download (versie 1.3.1, trial) | Koop ($25)

Coda

Als webdeveloper kan Coda je niet ontgaan zijn. In Coda kun je code bewerken, Javascript debuggen, CSS’en, een voorbeeld van je code zien, en natuurlijk ook uploaden. Coda ondersteunt FTP, SFTP, SSL en WebDAV-verbindingen. Met plug-ins kun je Coda nog uitbreiden. Terminal en Quick Look: check. Een groot voordeel van Coda is, dat het automatisch herkent welke bestanden je lokaal hebt gewijzigd, zodat alleen deze bestanden, met één druk op de knop, worden geüpload. Wat Coda ook nog heeft, is een prijskaartje. Je moet er, vergeleken met de andere twee, behoorlijk wat voor betalen. Maar dan heb je ook wat.

Website | Download (versie 1.6.12, trial) | Koop ($99)

Tags: , , , , , , ,
Geplaatst in Internet, OS X op 9 Aug '10 | Geen reacties »

Plaats een reactie