Haal meer uit Mail dankzij deze plug-ins

Mail, dat standaard al op iedere Mac staat, is een enorm fijn programma om mee te werken. Het heeft een simpel interface, en het werkt goed met andere programma’s samen. Contactpersonen kunnen direct uit Adresboek gehaald worden, zelfs zonder dat deze open hoeft te staan. Daarnaast kun je, wanneer je een bijlage wilt verzenden, de bijlage direct uit Finder naar Mail in je dock slepen, en er wordt automatisch een nieuw bericht met deze bijlage aangemaakt. Handig als Mail is, kun je hem nog handiger maken, met behulp van een aantal plug-ins.

DockStar

Normaal gesproken zie je, wanneer je ongelezen e-mails hebt, in een rode badge het aantal hiervan. Het nadeel hiervan is, dat je totaal geen idee hebt op welk e-mailadres dat aantal van toepassing is. Soms heb je een e-mailadres waarop je iets belangrijks verwacht, en een ander e-mailadres waarbij je mailtjes wel tot de volgende dag kan uitstellen. Met DockStar kun je per mailbox een badge instellen, en de vorm en kleur hiervan bepalen. Er passen natuurlijk niet oneindig veel badges op het Mail-icoon, dus er is een maximum van vijf badges. Het is ook mogelijk het aantal in de menubalk te weergeven.

Website | Download (trial, versie 2.1.6) | Koop ($15)

GrowlMail

De naam van GrowlMail zegt het al. Je krijgt bij een inkomende mail namelijk een Growl-melding te zien. Hierin zie je van wie de mail afkomstig is, wat het onderwerp is, en eventueel ook een regeltje van wat er in staat. Welke informatie er getoond wordt, kun je zelf instellen. Wil je de Growl-meldingen niet bij ieder mail-account te zien krijgen, dan is dat geen probleem. Want ook dat kun je zelf bepalen.

Website | Download (versie 1.2.2)

WideMail

De plug-in WideMail stelt je in staat om de kolommen in Mail naast elkaar te weergeven. Links de lijst met e-mails, rechts de inhoud er van. Het gaat dus een beetje op Microsoft Outlook lijken. Het voordeel van deze opstelling is dat je minder hoeft te scrollen, doordat er verticaal meer in het vak past.

Website | Download (versie 2.0pr2)

MiniMail

Om je e-mail constant in de gaten te houden, kun je Mail heel de tijd open laten staan. Nu neemt dit alleen veel ruimte in beslag, en dat terwijl je het grootste gedeelte van het venster niet eens nodig hebt. MiniMail laat al het overbodige weg, en laat je alleen zien of je een nieuwe e-mail binnen hebt. Wanneer je er een binnen hebt, druk je gewoon op de spatiebalk, en de e-mail opent zich wat groter in beeld. Je kunt zelf instellen van welke mailboxen de e-mails weergeven worden.

Website | Download (trial, versie 2.0.2) | Koop ($12,95)

Mail Attachments Iconizer

Mail laat altijd vanzelf al de bijlage in een e-mailbericht zien. Soms is dit handig, maar soms heb je toch liever dat je dat zelf kunt bepalen. Met Mail Attachments Iconizer krijg je die mogelijkheid. Met deze plug-in wordt de bijlage voortaan als icoon weergeven, en bepaal je zelf of je hem wilt openen.

Website | Download (trial, versie 2.1.10) | Koop ($14,99)

Attachment Scanner

Vaak wanneer je een bijlage aan een e-mail moet toevoegen, denk je; dat doe ik wel als ik klaar ben met typen. Wanneer je dan klaar bent met typen, ben je het alweer vergeten. Het vervelendste is, dat er nog een mailtje achteraan moet met “Sorry, ik was de bijlage vergeten…”. Met Attachment Scanner ben je van dit probleem af. Deze plug-in scant de tekst namelijk, op zoek naar woorden als ‘bijlage’, ‘attachment’, enzovoort. Had je een bijlage in moeten voegen, maar zit deze er niet bij en klik je toch op ‘Verstuur’, dan laat Attachment Scanner dat even weten. Deze plug-in werkt in meerdere talen, waaronder Nederlands. Voor Snow Leopard is deze plug-in nog in beta, maar werkt hier prima.

Website | Download

Mail Unread Menu

Met Mail Unread Menu zie je direct vanuit de menubalk hoeveel ongelezen e-mails je hebt. Welke mailboxen je daarbij uitsluit, kun je zelf bepalen. Je kunt vanuit de menubalk Mail direct openen, een nieuwe e-mail typen, of nieuwe e-mails ophalen.

Website | Download (versie 3.2.4)

Tags: , , ,
Geplaatst in OS X, Office op 14 Aug '10 | Geen reacties »

Plaats een reactie