Safari uitbreiden door middel van plug-ins

Met Safari kun je prima internetten, en het heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere browsers. Een van de voordelen is dat je in Cover Flow door je geschiedenis kan bladeren. Weet je de precieze naam of URL van een website niet meer, maar herken je hem nog wel? Dan scroll je even door je geschiedenis, terwijl er van iedere pagina een screenshot voorbij komt. Maar Safari is helaas niet perfect. Er zijn een aantal dingen die er standaard bij hadden mogen zitten. Neem bijvoorbeeld het weergeven van de broncode van een website in kleuren, of het weergeven van Growl-notificaties, wanneer er een download klaar is. En toevallig zijn er voor allebei deze punten plug-ins beschikbaar.

Voordat je allerlei plug-ins installeert, is het handig om eerst SIMBL te installeren. SIMBL maakt het bij programma’s, die in Cocoa zijn geprogrammeerd, mogelijk dat er plug-ins voor geschreven worden, zonder dat de broncode van het programma zelf aangepast hoeft te worden. Veel plug-ins werken daarom ook niet zonder SIMBL. Enorm handig, en het is niet eens 300kb groot! SIMBL kun je hier downloaden.

Safari Source

Het probleem dat in de inleiding aangekaart werd, namelijk dat Safari de broncode van een webpagina niet in kleuren toont, wordt hiermee opgelost. Wat welke kleur krijgt, kun je zelf instellen. Voor Safari Source is SIMBL vereist.

Website | Download (versie 1.8.1)

AdBlock for Safari

AdBlock blokkeert, zoals de naam al duidelijk maakt, advertenties. AdBlock blokkeert ook advertenties in YouTube-filmpjes, al is dat nog in beta. Om AdBlock te activeren, dien je eerst vanuit Safari > Voorkeuren > Geavanceerd het ontwikkel-menu aan te vinken. Vervolgens klik je in de menubalk op Ontwikkel en activeer je extensies. Na dat gedaan te hebben, ga je weer naar Safari > Voorkeuren, waar vervolgens een menu ‘Extensies’ aanwezig is.

Website | Download

ClickToFlash

Met ClickToFlash krijg je nooit meer ongevraagd Flash te zien. Je moet er namelijk eerst op klikken, voordat het geactiveerd wordt. Dit geldt voor alles wat met Flash gemaakt is, van advertenties tot complete websites. Je kunt websites wel aan de whitelist toevoegen, zodat Flash daar voortaan wel vanzelf start.

Website | Download (versie 1.5.5)

Safari140

Met Safari140 kun je direct vanuit Safari je Twitter-account updaten. Handig is dat je URL van de huidige webpagina, die je aan het bezoeken bent, direct kunt inkorten en invoeren. Met een simpele sneltoets, haal je Safari140 tevoorschijn.

WebsiteDownload voor Safari 5Download voor Safari 4

Tags: , ,
Geplaatst in Internet, OS X, Office op 13 Aug '10 | Geen reacties »

Plaats een reactie