10 handige Dashboard widgets

Door op F4 te drukken, tover je Dashboard tevoorschijn. Je hebt hier direct toegang tot je widgets, waar je eigenlijk bijna alles mee kunt doen. Van even iets googlen tot koersen omrekenen, en van een contactpersoon bekijken, tot een PHP-functie opzoeken. Voor alles is er wel een widget te vinden. Hieronder een lijst met een aantal widgets, die soms enorm van pas kunnen komen.

Google Widget

Direct googlen, ongeacht in welk programma je bezig bent.

Website

Wolfram|Alpha Widget

Waar dan ook van de krachtige rekenkunsten van Wolfram|Alpha gebruik maken? Dat kan met deze widget.

Website

Dropbox Droplet Widget

Wanneer je snel iets te uploaden hebt naar je Dropbox-mapje, komt deze widget als geroepen.

Website

iStat Pro

Met iStat Pro kun je van alles in de gaten houden, zoals je CPU, werkgeheugen, harde schijven, netwerken, ventilator en batterij. Wat ook handig is, is dat je de temperaturen van allerlei hardware in de gaten kunt houden.

Website

PHP Function Reference

Met PHP Function Reference kun je op ieder moment een PHP-functie opzoeken. De informatie wordt direct van PHP.net gehaald, dus het is altijd up-to-date.

Website

fcXHTML Reference

Voor de HTML-coders onder ons, is er fcXHTML Reference. Welke attributen horen er ook alweer allemaal bij een H1-tag? Of hoe maak je ook alweer een geordende lijst? Dat heb je met deze widget zo opgezocht.

Website

Page Capture

Met de widget Page Capture, neem je direct een screenshot van een complete webpagina, enkel door de URL in te tikken. Waarom niet gewoon van ⇧ + ⌘ + 4 + spatie gebruik maken? Omdat de webpagina vaak niet eens helemaal in beeld past. Maar daar heeft Page Capture geen enkel probleem mee!

Website

Hidden Files

Met de widget Hidden Files haal je verborgen bestanden in een enkele klik tevoorschijn. Wil je ze weer verbergen, dan klik je gewoon nog een keer. Geen Terminal meer nodig!

Website

Twidget

Tegenwoordig kun je haast niet meer om de Twitter-gekte heen. Met Twidget kun je er direct vanuit Dashboard op los tweeten.

Website

Wikipedia Widget

Met Wikipedia Widget zoek je direct iets via Wikipedia op. Het artikel verschijnt direct binnen de widget, dus je wordt niet via je browser doorverwezen. Wikipedia Widget ondersteunt ook de Nederlandse Wikipedia.

Website

Wanneer je een widget weer van je Mac wilt verwijderen, klik je linksonder in Dashboard op het plus-teken en vervolgens op ‘Beheer widgets…’.

Tags: , , , ,
Geplaatst in OS X op 13 Aug '10 | Geen reacties »

Plaats een reactie