Handige Quick Look plug-ins, deel 1

Quick Look is enorm handig om direct de inhoud van een bestand te kunnen zien, zonder eerst een programma te hoeven openen. Standaard werkt dit bij onder andere afbeeldingen, muziek en video, maar doordat er uitbreidingen voor bestaan, kun je Quick Look nog veel meer laten doen. Een plug-in voor Quick Look is eenvoudig te installeren. Na het .qlgenerator-bestand te hebben gedownload, hoef je deze alleen nog maar in Macintosh HD / Bibliotheek / Quick Look (voor alle gebruikers) of naar Macintosh HD / Users / Gebruikersnaam / Bibliotheek / Quick Look (alleen jij) te plaatsen.

Folder List Quick Look

Wanneer je Quick Look op een map uitvoert, zie je enkel de naam, de grootte, en wanneer er voor het laatst in bewerkt is. Met Folder List Quick Look, zie je naast alle standaardinformatie, ook nog eens de inhoud van de map.

Website | Download

BetterZip Quick Look Generator

Met BetterZip Quick Look Generator – een hele mond vol – kun je direct vanuit Quick Look de inhoud van een gecomprimeerde map, zoals .zip, .gzip, .rar en .tar, direct zien.

Website | Download

Suspicious Package

Wanneer je een .pkg-bestand opent, wat normaal gesproken is om een installatie te starten, weet je van tevoren nooit wat erin zit. Met Suspicious Package krijg je hier de inhoud van te zien. Daarnaast zie je ook of een herstart van het systeem nodig is, en of je administrator-wachtwoord is vereist.

Website | Download

Quick Look Color Code

Deze plug-in is handig voor de programmeurs onder ons. Bestanden die code bevatten kon je normaal gesproken al via Quick Look bekijken, maar dankzij Quick Look Color Code, is de code nu gekleurd. Hierdoor is het een stuk overzichtelijker, en makkelijker te lezen.

Website | Download

BrushView QL

Het is nergens meer voor nodig Photoshop brushes eerst in te laden, om vervolgens pas de inhoud te bekijken. Met deze plug-in, BrushViewQL, zie je het direct al in Quick Look.

Website | Download

Dit was deel 1, binnenkort volgt deel 2!

Tags: , , ,
Geplaatst in OS X, Office op 11 Aug '10 | 1 Reactie »

1 Reactie op “Handige Quick Look plug-ins, deel 1”

  1. MacApp | Mac en Apps zegt:

    [...] Look uit zichzelf niet iedere extensie, dus die kun je met plug-ins mooi uitbreiden. Als gevolg op Handige Quick Look plug-ins, deel 1, is hier nu deel 2. In deel 1 kwam aan [...]

Plaats een reactie