Taken onthouden met ‘To do’-applicaties (gratis)

Eerst hadden we al een artikel, waarin ‘To do’-applicaties centraal staan. Alleen was daar het nadeel van, dat je minstens een paar tientjes kwijt bent. We blijven natuurlijk Nederlanders, dus als het gratis kan, waarom niet?! Gelukkig zijn er ook een aantal gratis ‘To do’-applicaties, dus je kunt je taken ook gratis onthouden. De functies van deze gratis applicaties zijn vergeleken met de betaalde applicaties wel wat beperkt, maar dat houdt de applicaties dan ook lekker compact. Hieronder het lijstje.

Anxiety

Met Anxiety – moeilijke naam – zie je de taken die je moet doen altijd op de voorgrond. De compacte applicatie, die je door middel van een knop in de menubalk tevoorschijn haalt en weer verbergt, blijft namelijk altijd op de voorgrond. De taken die weergeven worden, zijn verbonden aan de taken in iCal of Mail. Taken zijn natuurlijk gewoon via Anxiety in te voeren en af te vinken, waarna ze direct uit de lijst verdwijnen. Je hebt de mogelijkheid taken van alle agenda’s te tonen, of de agenda’s gescheiden te houden.

Website | Download

TaskMate

Een andere, simpele ‘ik mag dit niet vergeten’-applicatie, is TaskMate. Taken worden in een simpel lijstje gezet, afvinken wat je gehad hebt, en that’s it. Afgeronde taken zijn in een apart lijstje nog terug te zien. Een handige feature is dat het lijstje naar Teksteditor te exporteren is. Er verschijnen twee lijstjes onder elkaar, namelijk een voor de huidige taken, en een voor de reeds uitgevoerde taken. Zeker een aanrader, dus.

WebsiteDownload

SketchBox

Met SketchBox kun je notities of to do’s niet alleen als tekst achterlaten, maar je kunt het ook snel even schetsen. Handig voor wanneer er een leuk ontwerp in je hoofd zin, en je het snel kwijt wilt. Daarnaast is er een optie om een timer in te stellen. Zo kom je er niet pas twee uur later achter, dat je iemand had moeten bellen. Jammer is dat de ontwikkeling van SketchBox is gestopt, en het niet helemaal vlekkeloos op Snow Leopard draait. Maar voor Leopard-gebruikers kan het erg handig zijn!

Website | Download

Tags: , , ,
Geplaatst in OS X, Office op 11 Aug '10 | Geen reacties »

Plaats een reactie